Sikker betaling med ePay

Sommerferie til 6. august

14 dages fuld returret

Gratis fragt

Pas godt på dine smykker og få glæde af dem i mange år

Materialer som sølv og forgyldt sølv anløber og bliver mørke eller plettede ved kontakt med ilt og ved brug men med enkle forholdsregler og et par gode, effektive produkter kan dine smykker holde sig flotte i mange år.

Et par enkle forholdsregler

Opbevar dine smykker i en lufttæt pose så du forsinker den naturlige oxydering af sølv og forgyldt sølv. Det er ret effektivt!

Opbevar kun 1 smykke i hver pose så metal, sten og perler ikke ridses af andre smykker.

Opbevar dine smykker mørkt så de ikke udsættes for sollys.

Undgå at dine smykker kommer i kontakt med kemikalier. Tænk bredt – det er rengøringsmidler, hårpleje og stylingprodukter, sæbe, creme, parfume og meget andet.

Tag dine smykker af når du sover, bader, dyrker sport eller anden aktivitet hvor du sveder. Kroppen udskiller syre gennem huden som gør at smykker anløber og bliver mørke. Hvor meget syre vi udskiller er forskellige fra menneske til menneske men nogle oplever at smykker hurtigt anløber hurtigere end andre. Noget medicin udskilles også gennem huden og kan bevirke at smykker hurtigere anløber. Både metaller, læder og visse ædelsten kan forandre sig eller tage skade ved kontakt med fugt eller sved.

Undgå slag og stød der kan ødelægge ædelsten og lave mærker i metal.

Sølv er et blødt metal der kan vrides ud af facon – vær derfor forsigtig når du håndterer dine smykker. Det betyder også at f.eks. øjer der bruges til at montere lås i armbånd eller halskæde kan åbne sig ved belastning.

Sølv og forgyldt sølv

Sølv der er blevet anløbent og mørkt kan nemt friskes op med Rensemiddel til sølv eller Pudseklud til sølv. Rensemiddel til sølv er en klar væske som sølvet sænkes ned i 1-2 min hvorefter evt. fastsiddende snavs kan fjernes med en blød medfølgende børste. Processen kan gentages men lad ikke smykket ligge i væsken i længere tid. Skyl med rent vand og tør efter med en blød klud.

Efterpolér gerne med en pudseklud for at skabe maksimalt skin i overfladen – mest effektivt er det at bruge en pudseklud der er imprægneret med sølvrensemiddel som Pudseklud til sølv hvor man både får effekt af virkemidlerne i sølvrensemidlet og af den friktion der opstår når man pudser. Hvis du har sølvsmykker der er meget anløbne er der et lille trick hvor du bruger Pudseklud til guld og fugter et hjørne af kluden som du polerer smykket med og efterpolerer med et tørt stykke af kluden – det er ganske effektivt.

Rensemiddel til sølv er velegnet til alle slags sølvsmykker, også hvor der er små detaljer som det kan være vanskeligt at rense med en pudseklud. Et er dog vigtigt at være opmærksom på at ædelsten og perler ikke må nedsænkes i rensevæsken. Vær særligt opmærksom ved rav, opaler, koral, tyrkis, smaragder og perler der specielt ikke tåler rensning med rensevæske eller imprægneret pudseklud.

Forgyldt sølv anløber også med tid og brug og her skal man være meget varsom med at bruge rensemidler og pudseklud fordi man nemt slider forgyldningen af. Det er allerbedst at forebygge ved at opbevare og bruge smykket i en lufttæt pose og bruge smykket rigtigt. Det er især sved og syre fra huden samt kontakt med hud og tøj der slider på guldbelægningen. Er skaden sket kan smykket meget forsigtigt pudses med en blød klud og man må vurdere hvor meget bearbejdning guldet kan tåle og det er sandsynligt at smykket kan friskes op til en vis grad men også at det ikke bliver som nyt igen.

Ædelsten

Der findes et utal af forskellige ædelsten der hver har sine egenskaber i forhold til f.eks. hårdhed, porøsitet og struktur og som tåler forskellig form for rensning. Generelt anbefales at ædelsten blot renses med en blød klud. En del ædelsten tåler dog rensning i Rensemiddel til smykker der er specielt velegnet til guldsmykker med diamanter og andre hårde typer ædelsten. Igen er det vigtigt at gøre opmærksom på at rav, opaler, koral, tyrkis, smaragder og perler ikke tåler rensning med rensevæsker eller imprægnerede pudseklude.

Rensemiddel til smykker er nemt at bruge – smykket nedsænkes i rensevæsken i 1-2 min, renses med den medfølgende børste, skylles i rent vand og tørres med en ren klud. Der efterpoleres med den medfølgende imprægnerede pudseklud.

Perler

Perler er organisk materiale der er modtagelige for sved, kemikalier og fedtstoffer fra huden som får perlerne til at miste glansen. Visse former for medicin der udskilles gennem huden kan også beskadige overfladen på perlerne. Glansløse perler kan poleres med en blød klud uden imprægnering og gerne af microfiber. Er perlerne snavsede kan man bruge Rensemiddel til perler der er klar væske der opløser snavs på perlerne og som f.eks. kan samle sig ved en halskædes knuder. Rensemiddel til perler findes på sprayflaske som er nem at bruge og som sikrer også at halskædens silketråd ikke bliver så våd som hvis halskæden blev dyppet i rensevæske. Spray lidt rensevæske på et stykke af perlekæden og poler efter med en blød klud inden du fortsætter til det næste stykke af halskæden.

Til perler findes et lille effektivt sæt bestående af to vådservietter med rensemiddel til perler og en microfiber pudseklud uden imprægnering.

Da perler ofte trækkes på en silkesnor der kan blive mør og det er en god idé at få omtrukket sin perlekæde ca. 1 gang om året.